Így kommunikáld a januári áremelést!

Nagyon gyakori, hogy a vállalkozások áremeléssel indítják az új évet. A legtöbb vevő számít is erre, ám még így is érzékenyen érintheti őket a változás. Hacsak nem presztízs termékünk van (amely esetében az árérzékenység fordított előjelű), érdemes egy kis időt szánnunk az áremelés kommunikációjára, hogy minimálisra csökkentsük a kellemetlen érzéseket:

  • különösen, ha az üzletünkben csak készpénzzel lehet fizetni,
  • és/vagy olyan szolgáltatásunk van, amelyet rendszeres időközönként, ugyanabban a formában vesznek igénybe a vevők.

Fodrász, kozmetikus, masszőr, de akár autószerelő vagy gumis: az ő ügyfeleik megszokják, hogy adott üzletben mennyit ér a pénzük. “Mindig X összeget fizetek a frizurámért, az olajcseréért, stb. Ha nem változik a szolgáltatás, miért kell többet fizetnem érte?”

Nem muszáj megindokolni. De ha mégis…

…a költségek emelkedése nem jó indok. Mindenkinek nő a rezsije, és ez mindenkinek fáj. Ha nagyon sarkosan akarok fogalmazni: nem a vevő problémája, hogy a vállalkozás költségei emelkednek.

Ugyanakkor egészen más színezetet kap az áremelés, ha arra helyezzük a hangsúlyt, hogy milyen értéktöbblet van mögötte.

Nézzünk egy példát! Fodrászatunk hírlevelet küld – ha jó a listája, ez a csatorna hatékonyabb lehet, mintha a Facebook-ra írná ki, hogy árat emel.
A lenti két szövegnél a tartalom ugyanaz, de a kommunikáció eltérő, ettől kelt más-más érzéseket a két szöveg. Na nézzük!

Drágáim! Január 10-től árat emelek! Ahogyan nálatok otthon, úgy a szalonban is drágul a víz, villany, fűtés. A bérleti díj sem lett kevesebb, és folyamatosan járok továbbképzésekre – hogy ti még szebbek lehessetek! A régi búrát is muszáj volt már kicserélni. Az új árlistát csatolva küldöm, ne haragudjatok érte nagyon. Szeretettel várlak benneteket a szokott nyitva tartási időben! Puszi!

vagy

Drágáim! Január 10-től újult erővel térek vissza a téli szünetről! A tavalyi évben két szuper képzésen vettem részt Olló K. Petinél, így 2020-ban még szebb hajakat varázsolhatok nektek! A szilveszteri buli után beüzemeltem az új búrát is – csendes és kíméletes, én nagyon szeretem, és szerintem nektek is tetszetni fog!
Az új év aktuális árlistáját csatolva küldöm, ezek az árak 2020. január 10-től érvényesek! Szeretettel várlak benneteket a szokott nyitva tartási időben – a legtrendibb frizurákkal és a jól bevált kedvencekkel is! Puszi!

Egy autószerelő is hivatkozhat arra, hogy magasabb minőségi sztenderdet vezet be, hogy csökkenti a várakozási időt, és fejleszti az ügyfélszolgálatát – természetesen akkor, ha ez valóban így van.

Összefoglalva

Az ár az egyik legalapvetőbb marketing eszköz – azzal, hogy beárazzuk a termékünket vagy szolgáltatásunkat, elhelyezzük a piacon a többi hasonló termék és szolgáltatás között. Az árral sejtetjük a minőséget, s ezért érdemes az áremelést a minőség növekedésével kommunikálni.

Nem feltétlenül jó stratégia az inflációkövető áremelés, és nemcsak azért, mert rég rossz, ha valakinek a költségei mozgatják az árait. Szigorúan kommunikációs szempontból: érdemes akkor és úgy árat emelni, ha a szolgáltatásunk is magasabb kategóriába kerül. Így a piaci pozíciónk is más lesz, nem oldalra mozdulunk el, hanem felfelé; lesznek vevők, akiket elveszítünk, és lesznek, akiket éppen az új pozíciónkból tudunk majd megszólítani.

Illusztráció

Közzétéve: BoglarkaM

Közgazdászként a fenntarthatóság marketing vonatkozásairól írtam a szakdolgozatomat. Azokban a hetekben jöttem rá, hogy azonkívül, hogy nagyon fontos számomra ez a kérdés - fenntarthatóság a természet, a közgazdaság (és ezen belül a társadalom) szempontjából - sok mindent tudok is a témáról, hiszen folyton elolvasom, megnézem, keresem ezeket a tartalmakat. Ezzel a bloggal az információk rendszerezése a célom, és annak bemutatása, hogy ma Magyarországon hogyan valósítható meg a fenntarthatóság. A mindennapokban, az üzleti életben, a társadalmi kérdések esetén.

One thought on “Így kommunikáld a januári áremelést!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: