Egy Facebook trükk

A legtöbb kisvállalkozás és egyéni vállalkozó maga kezeli a Facebook oldalát. Ez egy könnyen elsajátítható és rugalmas módja a vevőkkel való kommunikációnak – egészen addig, amíg nem ütközünk bele valami váratlan hibába.

Linkek megosztásánál szinte kivétel nélkül minden esetben azt szeretnénk, ha a cikkhez/videóhoz kapcsolódó képet is behúzná a Facebook, és ezt megjelenítené a posztban. Azonban előfordulnak olyan esetek, amikor ez nem történik meg, s csak vakarjuk a fejünket.

Aggodalomra semmi ok, íme az egyik lehetséges megoldás a problémára.

Kattintsunk a Facebook “debug” oldalára.

Rögtön az oldal tetején az “Enter URL…” sávba illesszük be a linket, amelyiknél a problémát tapasztaltuk. A “Debug” gombra kattintva egy listát kapunk a linkkel kapcsolatos információkról, amiből nekünk most a “When and how we last scraped the URL” rész lesz az érdekes. Itt ugyanis azt láthatjuk, hogy milyen információkat csatol a FB a linkünkhöz, illetve a “Link Preview”-nél azt is, hogy milyen előnézetet.

Ha valamilyen hiba miatt nem jelenik meg kép a linkünkhöz, itt tudjuk a “Scrape again” gomb nyomásával újra és újra frissíteni ezeket az információkat és előnézetet. Előfordulhat, hogy kétszer-háromszor is meg kell nyomnunk ezt a gombot, mire az előnézetnél megjelenik a várt látvány. De ha itt jók vagyunk, akkor már a saját oldalunkra visszatérve is jó lesz a link.

Ritkán fordul elő ez a probléma, de akkor annál bosszantóbb, remélem, segítettem a megoldásában! 🙂

Kiemelt illusztráció: Christin Hume

Közzétéve: BoglarkaM

Közgazdászként a fenntarthatóság marketing vonatkozásairól írtam a szakdolgozatomat. Azokban a hetekben jöttem rá, hogy azonkívül, hogy nagyon fontos számomra ez a kérdés - fenntarthatóság a természet, a közgazdaság (és ezen belül a társadalom) szempontjából - sok mindent tudok is a témáról, hiszen folyton elolvasom, megnézem, keresem ezeket a tartalmakat. Ezzel a bloggal az információk rendszerezése a célom, és annak bemutatása, hogy ma Magyarországon hogyan valósítható meg a fenntarthatóság. A mindennapokban, az üzleti életben, a társadalmi kérdések esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: