Fordítva ülünk a lovon – avagy mi a baj a webshop ötletekkel?

Vagy egyáltalán, a vállalkozás ötletekkel. Tudják, azokról a listákról beszélek, amelyek az aktuális piaci trendek alapján tippeket adnak ahhoz, milyen vállalkozást érdemes indítani napjainkban.

Az én személyes véleményem az, hogy nem feltétlenül az ötlettel kell kezdeni. Sőt, ha az ötletünkre koncentrálunk, lemaradhatunk a piac többi szereplőjéhez képest. Mire kettőt pislogunk, elhúznak mellettünk azok, akik egy másik fontos szempont alapján dolgoznak.

Mi fáj a vevőnek?

Szerintem a kulcs a probléma. Az a valami, amire a vevő megoldást keres. (Vagy még nem keres, mert nem tudja, hogy ez neki probléma, ebben az esetben kicsit több dolgunk van. Ilyen pl. a mikrohullámú sütő esete, ami talán keveseknek hiányzott, amikor még nem volt ilyen termék, ám mostanra szinte nélkülözhetetlenné vált.)

Tehát jobb stratégia, ha a vevő és a problémája a kiindulási pontunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy adott termék vagy szolgáltatás eladása helyett megoldást fogunk keresni, és ez a megoldás sokféle lehet. Lehet termék ÉS szolgáltatás. Lehet webshop, de lehet fizikai üzlet, partnerhálózattal. Lehet különböző szempontok alapján finomhangolt termék (pl. fontos-e a dizájn a vevőnknek, vagy inkább árérzékeny?). Az is lehet, hogy a termékünkhöz extra szolgáltatások kellenek, pl. videók, amin bemutatjuk a termék használatát. Vagy az is lehet, hogy a vevőink nagyon közösségcentrikusak, ezért hamarosan rendezvényeket fogunk szervezni, ahol találkozhatnak egymással.

A fentieket mind figyelembe kell vennünk, ha vállalkozni kezdünk, és könnyen kiderülhet, hogy a webshop csak egy a lehetséges megoldások közül, és valójában vannak sokkal jobb, eredeti ötleteink is, amelyekkel ráadásul nagyobb sikert érhetünk el.

Muníció a nehezebb napokra

Azt is gondolom, hogy ha a vevő problémájának megoldása a célunk, nemcsak kreatívabb üzleti ötleteink születhetnek. A csendesebb, kevésbé sikeres időszakokon is könnyebben túljutunk.

Ha nemcsak az a célunk, hogy minél többet adjunk el, akkor a visszalépéseket sem kudarcként éljük meg, hanem éppen ellenkezőleg, tanulunk belőle a vevőinkről. Ha például azt látjuk, hogy nem megy a webshop, de elkötelezettek vagyunk a vevőink iránt, akkor ki fogunk próbálni más módokat az elérésükre. Nem fogjuk azt gondolni, hogy mekkora hülyék, hogy nem kell nekik a csodatermékünk, hanem azon fogunk dolgozni, hogy olyan terméket és úgy kínáljunk nekik, amely valóban értékes a számukra.

Összefoglalva

Hiszek benne, hogy a legjobb stratégia az, amely hosszútávon is fenntartható. Fenntartható és tudatos, mert bár a határ a csillagos ég, az is fontos, hogy vállalkozóként ne kergessük bele magunkat egy akkora feladatba, amely összenyom, ahelyett, hogy szárnyakat adna. Nincs két egyforma ember, és ha valami, akkor a saját vállalkozás valóban lehetőséget ad arra, hogy előtérbe helyezzük a saját igényeinket – és a legjobb tulajdonságainkat.

Egy-egy marketing tanácsadás keretében szívesen beszélgetek erről is.

Illusztráció: Jonny Swales

Közzétéve: BoglarkaM

Közgazdászként a fenntarthatóság marketing vonatkozásairól írtam a szakdolgozatomat. Azokban a hetekben jöttem rá, hogy azonkívül, hogy nagyon fontos számomra ez a kérdés - fenntarthatóság a természet, a közgazdaság (és ezen belül a társadalom) szempontjából - sok mindent tudok is a témáról, hiszen folyton elolvasom, megnézem, keresem ezeket a tartalmakat. Ezzel a bloggal az információk rendszerezése a célom, és annak bemutatása, hogy ma Magyarországon hogyan valósítható meg a fenntarthatóság. A mindennapokban, az üzleti életben, a társadalmi kérdések esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: